Waarom Leiderschap Programma's

Steeds meer organisaties realiseren zich dat investeren in hun mensen, een lange termijn investering in de toekomst is. Toekomst van de organisatie en toekomst van de medewerker. En hoe dat elkaar kan versterken, als 1 en 1 is 3. Of dat nou om professionals, experts of leidinggevenden gaat. 

Mensen die weten wie ze zijn, waar ze goed in zijn, wat ze ├ęcht willen en hoe ze dat optimaal naar de werkcontext kunnen vertalen. Medewerkers die de leiding nemen. Over zichzelf, anderen en de eigen toekomst. Die dat doen vanuit hun eigen overtuiging, hun eigen passie. Terwijl zij tegelijkertijd echt verbinding kunnen maken met de mensen met wie zij werken. En anderen daarmee daadwerkelijk in beweging brengen. Dat is waar (persoonlijk) leiderschap volgens mij over gaat.

krachtiger en slagvaardiger 

Een organisatie is krachtiger en slagvaardiger wanneer het leiderschap in lijn is met de organisatiedoelstellingen en wanneer deze vertaald worden naar wat dat van het leiderschap in de organisatie vraagt. Maar pas echt wanneer de leiders dit met bezieling in de praktijk brengen, oftewel zich ermee verbonden hebben. Dit geldt ook voor organisatieveranderingstrajecten.

Samen met mijn collega's van TalentFirst ontwerp en begeleid ik onderscheidende (Persoonlijk) Leiderschapsprogramma's.

LOGO_TALENTFIRST.jpg

We doen dit voor young professionals, high potentials en trainees. Voor startend, midden- en hoger management. Bij ondermeer Heineken, Huthoff Buruma, Rabobank en Ahold heb ik hier met veel bezieling en een mooi resultaat gedaan.

Terug naar overzicht

Interesse?
Neem contact op!

Klik hier
Website laten maken door Modual.